Γεια σας ! Θέλω να σπείρω βαμβάκι αλλά έχω πρόβλημα στο φύτρωμα σχεδόν κάθε χρόνο. Το έδαφος μου δεν είναι αρκετά κατάλληλο από ότι μου έχουν πει. Μου είπαν ότι θα με βοηθήσει να χρησιμοποιήσω έναν δυνατό βιοδιεγέρτη. Θα με βοηθήσει αυτό ;; 

Βαμβάκι
Ερωτήθηκε από
Κασσιός Αποστόλης

Όλες οι απαντήσεις

Καλησπέρα,

Θα θέλαμε να μας αναφέρετε την περιοχή του χωραφιού και για ποιο λόγω αποτυγχάνετε, σφίγγει το έδαφος; δεν φυτρώνει; φυτρώνει και χάνονται φυτά; μήπως τα τρώει τα σπόρια σιδεροσκώλικας; ή μαυρίζουν στην ρίζα από την υπερβολική υγρασία σε συνδυασμό με χαμηλές θερμοκρασίες;

Αν είναι πρόβλημα αλμύρας σας συστήνουμε να επιλέξετε κάποιες ποικιλίες, σε συνεργασία με τον γεωπόνο σας, που είναι ανθεκτικές στην αλατότητα του εδάφους και έχουν πάρα πολύ καλό φύτρωμα και πρώτη ανάπτυξη.

Παρόλα αυτά απαντήστε μας ποιο από τα παραπάνω είναι τ πρόβλημα για να μπορέσουμε να σας βοηθήσουμε συγκεκριμένα.

Στην διάθεσή σας. 

Επίσης, μπορείτε να επιλέξετε ποικιλίες που έχουν επικάλυψη με εκκινητή ώστε να σας δώσουν πιο γρήγορη πρώτη ανάπτυξη.

Καλησπέρα σας και Χρονια πολλα 

Το ερώτημα σας είναι λίγο γενικό θα ήθελα να μου απαντήσετε ποιο συγκεκριμενα 

α) Ο Σπορος δεν φυτρώνει επειδή κάνει κρουστα το έδαφος ;

β) Φυτρωνει και χάνονται φυτά λόγω σκουληκιού;

γ) Φυτρώνει και χάνονται φυτά λόγω σήψεις της ρίζας 

Για όλα υπάρχουν λύσεις αρκεί να εντοπίσουμε το πρόβλημα ακριβώς .Περιμένω διευκρινσεις

Σας ευχαριστώ 

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση σας ! Τα φυτά φυτρώνουν αλλά μετά σαπίζει η ρίζα και πέφτει όχι όμως σε μεγάλο βαθμό φυτών . Πολλά φυτά όμως δεν φυτρώνουν λόγω κρούστας του εδάφους . Θέλει καλύτερη κατεργασία ;; Ευχαριστώ.

Απαντήθηκε από
Κασσιός Αποστόλης

Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας για να απαντήσετε!

Σύνδεση χρήση | Δημιουργία νέου λογαριασμού
2025 Agroclica, All rights reserved