Καλησπέρα, χαίρομαι που σας βρήκα! Ήθελα να ρωτήσω γιατί είναι τόσο δύσκολο να κρατήσω ένα θυμάρι στην αυλή μου. 'Εχω βάλει πολλές φορές και αφού το μεταφυτεύσω, μετά από 3-4 μήνες πεθαίνει. Θέλει κάποια ειδική μεταχείριση; Ευχαριστώ!

Θυμάρι
Ερωτήθηκε από
Πολύζου Χριστίνα

Όλες οι απαντήσεις

Καλησπέρα και από εμένα. Αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα για αρκετά χρόνια και εγώ. Βέβαια ο κήπος μου έχει και άλλα λουλούδια γύρω από το μέρος που φυτεύω το θυμάρι. Μπορεί αυτό να του δημιουργεί πρόβλημα?

Απαντήθηκε από
Μπάρκα Γεωργία

Καλησπέρα σε όλους. Το θυμάρι γενικά είναι πολύ ανθεκτικό φυτό. Ο πιο σημαντικός του εχθρός είναι η υπερβολική υγρασία. Δεν πρέπει να παραποτίζουμε το φυτό μας γιατί πολύ συχνά τα φυτά θυμαριού πεθαίνουν από σήψη της ρίζας. Δεν αποτελεί πρόβλημα να γειτονεύει με άλλα φυτά στο κήπο μας αλλά πρέπει να προσέχουμε όταν ποτίζουμε αυτά τα φυτά να μην ποτίζεται και το θυμάρι. Προτιμούμε όμως να είναι σε κάποιο σημείο μόνο του για να μην αντλεί νερό από τα ποτίσματα των γειτονικών φυτών. Πρέπει επίσης να εξασφαλίζουμε ότι το έδαφος έχει πολύ καλή αποστραγγιστική ικανότητα. 

Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας για να απαντήσετε!


Σύνδεση χρήση | Δημιουργία νέου λογαριασμού
2024 Agroclica, All rights reserved