Καλημέρα. Σε drone ψεκασμού, πόσο διαφυλλικο λίπασμα εφαρμόζουμε; δεξαμενή 30λτρ.

Δένδρα Κερασιά - Βυσσινιά Πορτοκαλιά Λεμονιά Ροδιά Φιστικιά Κηπευτικά - Λαχανικά Κρεμμύδια Πατάτες Εκτατικές - Βιομηχανικές Αραβόσιτος Σιτάρι Βαμβάκι

Όλες οι απαντήσεις

Καλημέρα, 

Όσων αφορά τα drone παίζει μεγάλο ρόλο τι διαφυλλικό λίπασμα είναι, σε τι καλλιέργεια θα εφαρμοστεί, εάν θα γίνει μόνο του ή με κάποιο φυτοπροσταυτικό σκεύασμα.  Σε γενικές γραμμές πρέπει να προσέχουμε τις αγωγιμότητες των λιπασμάτων που χρησιμοποιούμε, το pH και να είναι υγρά κατά προτίμηση. 

Για να το κάνω πιο συγκεκριμένο:

Λιπασμα 202020, καλλιέργεια τομάτα υπαίθρια.

Θα πρέπει να ελέγξετε αν η εταιρεία που παράγει και συσκευάζει το λίπασμα που χρησιμοποιείτε παρέχει δοσολογίες για εφαρμογή με drone ή να ρωτήσετε τον γεωπόνο που συνεργάζεστε. Στην περίπτωση που δεν υπάρχουν διαθέσιμες αυτές οι πληροφορίες, συστήνω να χρησιμοποιήσετε τη χαμηλή δόση που αναγράφεται στην ετικέτα του λιπάσματος σας για να ψεκάσετε μικρό αριθμό φυτών τομάτας. Αυτό θα σας βοηθήσει να καταλάβετε αν υπάρχει κίνδυνος εμφάνισης τοξικότητας χωρίς να διακινδυνεύσετε ολόκληρη την καλλιέργεια σας. Σε περίπτωση που δεν παρατηρήσετε ζημιά, μπορείτε να πειραματιστείτε περαιτέρω χρησιμοποιώντας μεγαλύτερη δόση. Εκτός από την εμφάνιση ζημιάς από τοξικότητα, θα πρέπει επίσης να ελέγξετε πως ο εξοπλισμός σας λειτουργεί χωρίς δυσκολία (πχ θα πρέπει να ελέγξετε αν βουλώνουν τα ακροφύσια ψεκασμού του drone). Η χρήση κάποιου υγρού λιπάσματος αντί για κρυσταλλικό ίσως έχει καλύτερα αποτελέσματα και μικρότερο κίνδυνο για τον εξοπλισμό και την καλλιέργεια σας.

Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας για να απαντήσετε!


Σύνδεση χρήση | Δημιουργία νέου λογαριασμού
2024 Agroclica, All rights reserved