Γεια σας.το βαμβακι μου ειναι στο σταδιο μονο κοτυλιδονες και το χωραφι εχει παρα πολυ περιπλοκαδα.ο ενας γεωπονος μου προτεινε staple και ο δευτερος γραμμικο ψεκασμο με roundap.εσεις τι προτεινεται;

Εκτατικές - Βιομηχανικές Βαμβάκι
Ερωτήθηκε από
anagnostou sakis

Όλες οι απαντήσεις

Καλημέρα,

Και οι δυο λύσεις είναι σωστές. Το staple θα περιορίσει αρκετά την περικοκλάδα ίσως όμως ξαναδώσει, το roundup με γραμμική εφαρμογή θα πιάσει μόνο τις περικοκλάδες που βρίσκονται στο κενό, εκεί που βρίσκονται πάνω στην σειρά δεν θα τις πιάσει. Επίσης χρειάζεται πολύ μεγάλη δοσολογία για να τις πιάσει. 

Καλημέρα σας, θα συμφωνήσω με την απάντηση της συναδέλφου. Κατά την άποψη, καλύτερα να χρησιμοποιήσετε Staple αφού η καλλιέργεια βρίσκεται σε μεταφυτρωτικό στάδιο. Το roundup είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείται προσπαρτικά καθώς μπορεί να κάψει τα φυτά βαμβακιού αν έρθει σε επαφή μαζί τους και επιπλέον, δεν θα μπορέσετε να καταπολεμήσετε αποτελεσματικά τα πολυετή ζιζάνια όπως η περιπλοκάδα με το roundup. Τέλος, σας συστήνω να έχετε εφαρμόσει άρδευση στο χωράφι πριν τον ψεκασμό με Staple και κατά τον ψεκασμό να φροντίσετε να μην επικρατεί θερμοκρασία χαμηλότερη των 21°C για να εξασφαλίσετε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Σας ευχαριστω πολυ.

Απαντήθηκε από
anagnostou sakis

Για την περικοκλάδα στο βαμβακι τι προσπαρτικο ζιζανιοκτόνο προτείνετε?

Απαντήθηκε από
Αλεξανδρίδης Νικος

Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας για να απαντήσετε!


Σύνδεση χρήση | Δημιουργία νέου λογαριασμού
2023 Agroclica, All rights reserved