Καλημέρα, είμαι καλλιεργητής ρίγανης και θα ήθελα ήθελα εν όψει της ερχόμενης συγκομιδής αν μπορείτε να μου προτείνετε που θα μπορούσα να την διαθέσω για χονδρική πώληση.

Ευχαριστώ

Αρωματικά φυτά Ρίγανη ρίγανη
Ερωτήθηκε από
Κούλης Φώτης

Όλες οι απαντήσεις

Πριν σας απαντήσω με περισσότερες λεπτομέρειες στο ερώτημα σας θα ήθελα να μου πείτε πρώτα κάποια πράγματα. 
1.Αρχικά, για τι μέγεθος παραγωγής μιλάμε και σε ποια περιοχή βρίσκεστε; 
2.Δεύτερον, διαθέτετε κάποια πιστοποίηση που να αφορά την παραγωγή σας;
3.Τρίτον, ασκείτε μόνο το επάγγελμα του γεωργού ή διαθέτετε ενδεχομένως και κάποια εμπορική άδεια σχετικά μη την εμπορία αγροτικών ειδών;
4.Και τέταρτον, σε τι μορφή επιθυμείτε να προωθήσετε την παραγωγή σας; 
Αυτό που εννοώ στην τελευταία ερώτηση είναι αν επιθυμείτε να την εμπορευτείτε ως χλωρή ή αποξηραμένη ή αν επιθυμείτε να τη μεταποιήσετε με σκοπό την παραγωγή αιθέριου ελαίου.

Καλησπέρα, 

  1. Ευελπιστώ φέτος να φτάσουμε τα 500κιλά
  2. Προς το παρών λειτουργούμε με “ ειδικού καθεστώτος ” και στα επόμενα βήματα είναι να μπούμε στην διαδικασία της πιστοποίησης “bio”
  3. η μορφή η οποία θέλουμε να την προωθήσουμε είναι αποξηραμένη/τριμένη ή ματσάκι.
Απαντήθηκε από
Κούλης Φώτης

Καλημέρα σας, 

Η διάθεση προϊόντων όπως η ρίγανη στη χώρα μας είναι γενικά ένα πολύπλοκο ζήτημα και συνήθως προτείνεται να υπάρχει κάποιο συμβόλαιο πριν την εγκατάσταση της καλλιέργειας. Στην περίπτωση σας θα μπορούσατε ίσως να συσκευάσετε το αποξηραμένο προϊόν καθώς αυτό βοηθάει στην πιο εύκολη προώθηση του. Εφόσων δεν έχετε κάποια πιστοποίηση ακόμα και η ποσότητα που παράγετε είναι σχετικά μικρή για να μιλήσουμε για την περίπτωση της εξαγωγής, θα μπορούσατε να στραφείτε στην τοπική αγορά της περιοχής σας, να αναζητήσετε εμπόρους οι οποίοι ασχολούνται με την εμπορία του προϊόντος ή ακόμα και να προωθήσετε το προϊόν σας μέσω του διαδικτύου καθώς και άλλους παραγωγούς ρίγανης από την περιοχή σας με τους οποίους θα μπορούσατε να σχηματίσετε ομάδα με σκοπό την προώθηση του προϊόντος σας.

Ok ευχαριστώ.

Απαντήθηκε από
Κούλης Φώτης

Να είστε καλά. Καλή συνέχεια.

Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας για να απαντήσετε!


Σύνδεση χρήση | Δημιουργία νέου λογαριασμού
2023 Agroclica, All rights reserved