καλημέρα καλή χρονιά! έχω ένα φυτό πόθος που μεγαλώνει κανονικά χωρίς προβλήματα αλλά τώρα τελευταία βλέπω κάτι λευκά που μοιάζουν σαν βαμβάκι. ξέρετε τι είναι αυτο?

Φυτά εσωτερικού χώρου Πόθος
Ερωτήθηκε από
Ιωαννίδη Σοφιάννα

Όλες οι απαντήσεις

Καλημέρα καλή χρονιά ! Από τις φωτογραφίες καταλαβαίνω ότι είναι  βαμβακαδα. Άμα δεν είναι εκτεταμενη καθαρίστε τα φύλλα με νερό που έχουν προσβληθεί και ψεκάστε προληπτικά με ένα βιολογικό σκεύασμα  ( σε ένα λίτρο νερό 2 κουταλιές της σούπας πράσινο σαπούνι με μια κουταλιά του γλυκού οινόπνευμα ) το φύλλωμα.Αμα η ζημιά είναι εκτεταμένη μιληστε με ένα γεωπόνο της περιοχής σας περνώντας κ ένα δείγμα για να σας δώσει κάποιο σκεύασμα να ψεκάσετε.

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση, θα το προσπαθησω με το σαπουνονερο, νομιζα ότι ήταν μόνο για την μελίγκρα αυτός ο τρόπος. Αν δε φύγει, μήπως ξερετε κάποιο βιολογικό προιον γιατι δεν θέλω να ψεκάσω με κατι χημικο.

Απαντήθηκε από
Ιωαννίδη Σοφιάννα

Κι εγώ παρατήρησα το ίδιο σήμερα σήμερα στον πόθο μου. Σε εμένα είχαν αρχίσει να κιτρινίζει και το φύλλωμα. Ψέκασα με σαπούνι/οινόπνευμα/νερό. Θα πρέπει να το επαναλάβω τις επόμενες ημέρες;

Απαντήθηκε από
Revelioti Betty

Γενικά, τα τυπικά συμπτώματα του εντόμου της βαμβακάδας είναι καχεκτική εμφάνιση στη βλάστηση και κιτρίνισμα των φύλλων των φυτών μας.Επίσης, επειδή ο πόθος συνιστά φυτό εσωτερικού χώρου με μικρό σχετικά μέγεθος και επειδή μπορεί άθελα σας να έρθετε σε επαφή με το ψεκασμένο φύλλωμα του, συνιστάται πρώτα από όλα για λόγους ασφάλειας να προτιμάτε βιολογικές μεθόδους για την αντιμετώπιση της βαμβακάδας όπως αυτός που πολύ σωστά συστάθηκε από τον συνάδελφο παραπάνω. Επίσης ο ψεκασμός με άλατα καλίου μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα όταν η προσβολή βρίσκεται ακόμα σε αρχικό στάδιο ή ακόμα και να δοκιμάσετε να αφαιρέσετε τα έντομα με τη χρήση κάποιας πετσέτας με την οποία θα σκουπίσετε  το φύλλωμα . Τέλος, όσων αφορά την περίπτωση που αντιμετωπίζουμε μεγάλη ένταση προσβολής μπορείτε ύστερα από συνεννόηση με τον γεωπόνο σας να προμηθευτείτε κάποιο εντομοκτόνο σκεύασμα με τη δραστική ουσία  Flupyradifurone , όμως σε αυτή την περίπτωση συνιστώ το φυτό να παραμείνει σε εξωτερικό χώρο κατά τη διάρκεια του ψεκασμού, καθώς επίσης και να μην έρθετε σε άμεση επαφή με το φύλλωμα του για διάστημα λίγων ημερών. 

Όσον αφορά την πρακτική που ακολουθείτε εσείς δεν χρειάζεται να κάνετε προληπτικά κάποιον ψεκασμό, θα ξαναψεκάσετε όταν ξαναεμφανιστεί. Εάν θέλετε θα μπορούσατε να μοιραστείτε μαζί μας κάποια φωτογραφία να έχουμε πιο ολοκληρωμένη εικόνα του φυτού σας.

 

Σας ευχαριστώ! Αφαίρεσα χτες τα κίτρινα , αφαίρεσα όση βαμβακάδα έβλεπα, ψέκασα όπως προαναφέρθηκε και ελπίζω στο καλύτερο. Πολύτιμη η βοήθειά σας. Και πάλι ευχαριστώ!

Απαντήθηκε από
Revelioti Betty

Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας για να απαντήσετε!


Σύνδεση χρήση | Δημιουργία νέου λογαριασμού
2024 Agroclica, All rights reserved