Εχω στον κηπο μου τομάτες οι οποιες εχουν εμφανίσει κιτρινα στιγματα. Συμφωνα με το ίντερνετ και το φυτώριο της γειτονιας μου οι τοματες έχουν προσβληθει από βρωμούσες. Τι τροπους αντιμετώπισης θα προτεινε η αγροκλικα? Σας ευχαρστω πολύ για το χρόνο σας.

Κηπευτικά - Λαχανικά Ντομάτα ασθένειες
Ερωτήθηκε από
Μπάρκα Γεωργία

Όλες οι απαντήσεις

Για να σας απαντήσουμε με σιγουριά θα βοηθούσε να είχαμε εικόνες με καλή ευκρίνεια από τα φύλλα καθώς και από το εσωτερικό και εξωτερικό μέρος του καρπού ώστε να βεβαιωθούμε ότι η καλλιέργεια μας έχει όντως προσβληθεί από βρωμούσα.

Αν αυτό δεν είναι εφικτό τότε πρώτα θα αναφέρουμε τι ζημιές προκαλεί η βρωμούσα.

Οι βρωμούσες προκαλούν κατσάρωμα, σκίσιμο και ξήρανση στα φύλλα των λαχανικών. Όσο αφορά τώρα τον καρπό, εμφανίζονται κίτρινα στίγματα στην εξωτερική επιφάνεια του καρπού και φελλώδεις περιοχές στο εσωτερικό της, οι οποίες τις κάνουν ακατάλληλες για κατανάλωση.

Εάν όντως αντιμετωπίζεται αυτά τα προβλήματα τότε, ένας τρόπος να προστατέψουμε τον κήπο μας από τις βρωμούσες είναι να χρησιμοποιήσουμε θειάφι ή φυσική πυρεθρίνη.

 

Βρίσκομαι στη διάθεσή σας για οτιδήποτε χρειαστείτε :)

Η πλειοψηφία των αποψεων λεει πως η προσβολή είναι απο βρωμούσα. 

Σας ευχαριστώ πολυ για την αστραπιαία απάντηση!

Καλη συνέχεια

Απαντήθηκε από
Μπάρκα Γεωργία

υπαρχουν τρις περιπτωσεις,βρωμουσα,ελειψη φωσφορου και η τελευταια ειναι η ιωση της καφε κηλιδωσης η οποια εμφανιστηκε και ειναι σοβαρος πονοκεφαλος

Μάλιστα, και πώς θα ξέρω ποιά περίπτωση είναι;

Απαντήθηκε από
Μπάρκα Γεωργία

Έλεγχος για βρωμουσα πρώτον. 

Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας για να απαντήσετε!


Σύνδεση χρήση | Δημιουργία νέου λογαριασμού
2023 Agroclica, All rights reserved