Καλημέρα σας! Έχω λίγα δέντρα αμυγδαλιάς ηλικίας 13 ετών στην Κεντρική Μακεδονία.  Ξέρω ότι είναι γλυκιά ποικιλία αλλά δεν ξέρω με σιγουριά ποιά είναι γιατί δεν αγόρασα εγώ τα δέντρα. Ενώ παίρνω κανονικά ωραία αμύγδαλα, γλυκά, κάποια βγάζουν μία πικράδα λες και είναι χαλασμένα. Δεν κάνω γενικά ψεκασμούς, θέλω όσο το δυνατόν να είναι πιό φυσικά. Επίσης θα ήθελα να μου πείτε εάν προκαλούν κάποιο πρόβλημα στην υγεία γιατί τρώνε και τα παιδιά μου από αυτά τα αμύγδαλα. Σας ευχαριστώ πολύ.

Δένδρα Αμυγδαλιά καρποφορία ενδοκάρπιο
Ερωτήθηκε από
Φουρναράκος Αλέξανδρος

Όλες οι απαντήσεις

Καλημέρα σας. Δεν υπάρχει κάποιος φόβος για την υγεία σας καθώς επίσης και δεν μπορείτε να κάνετε κάτι γι’ αυτό. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι στην γύρω κοντινή περιοχή υπάρχουν προφανώς πικρές ποικιλίες, με αποτέλεσμα ο άνεμος να φέρνει την γύρη προς το χωράφι σας. Κάποια άνθη από τις δικές σας ήμερες αμυγδαλιές επικονιάζονται με κάποια άνθη από την άγριες αμυγδαλιές και έτσι έχουν αυξημένα επίπεδα αμυγδαλίνης.

Καλησπέρα σας,

Η γεύση, το σχήμα, το μέγεθος αλλά και τα αυπόλοιπα ποιοτικά χαρακτηριστικά των καρπών ενός δέντρου αμυγδαλιάς αποτελούν μοναδικά χαρακτηριστικά της ποικιλίας του δέντρου από το οποίο προέρχονται. Δεν παίζει κανέαν απολύτως ρόλο από που προήλθε η γύρη καθώς δεν μεταφέρει γονιδιακά χαρακτηριστικά. 
 

ΠΡΟΣΟΧΗ! ! ! Εάν οι πικροί αυτοί καρποί προέρχονται από το ίδιο συγκεκριμένο δέντρο, τότε αυτό είναι πικραμύγδαλο. Τα πικραμύγδαλα, καλό θα ήταν να μη καταναλώσετε παραπάνω απο 4-5 την ημέρα. Με μια πρόχειρη αναζήτηση θα βρείτε πληθώρα πληροφοριών για τισ ευεργετικές τουσ ιδιότητες.
 

Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας για να απαντήσετε!


Σύνδεση χρήση | Δημιουργία νέου λογαριασμού
2024 Agroclica, All rights reserved