Η άνοιξη είναι ήδη εδώ και αδιαμφισβήτητα είναι η καλύτερη εποχή για να γεμίσουμε τον κήπο, την βεράντα και το μπαλκόνι μας με μερικά από τα πιο όμορφα λουλούδια. Άλλωστε ποιος δεν θα ήθελε να γεμίσει το μπαλκόνι του με λουλούδια όμορφων χρωμάτων και εκπληκτικής μυρωδιάς ώστε να του δίνεται η αίσθηση ότι βρίσκεται μακριά από τον θόρυβο της πόλης; Μην διστάζετε λοιπόν, αφιερώστε λίγο από τον χρόνο σας και δημιουργήστε ένα μπαλκόνι με λουλούδια απαράμιλλης ομορφιάς, χρωμάτων και μυρωδιών.

Ας δούμε λοιπόν μερικά από τα ανοιξιάτικα λουλούδια που μπορούμε να επιλέξουμε.

Πετούνια

Δεν θα μπορούσαμε να μην ξεκινήσουμε την λίστα μας με τις όμορφες πετούνιες. Χαρακτηριστικό φυτό της άνοιξης με πλούσια ανθοφορία και εκπληκτικά χρώματα, συνθέτουν ένα όμορφο σκηνικό στο μπαλκόνι ή στον κήπο μας. Μπορείτε να τις τοποθετήσετε τόσο σε παρτέρια όσο και σε κρεμαστές γλάστρες.

ανθισμένη πετούνια σε γλάστρα

Ανθισμένη πετούνια σε γλάστρα

Γαρυφαλλιά

Συνεχίζουμε τη λίστα μας με τις όμορφες γαρυφαλλιές. Φυτεύονται σε γλάστρες και ζαρντινιέρες. Τα εντυπωσιακά τους άνθη τα συναντάμε σε διάφορους χρωματισμούς και τα λουλούδια τους μπορούν να τοποθετηθούν σε βάζο για μεγάλο χρονικό διάστημα.

άνθη γαρυφαλλιάς

Άνθη γαρυφαλλιάς

Ζέρμπερα

Οι ζέρμπερες θεωρούνται από τα διασημότερα λουλούδια. Τα μεγάλα λουλούδια της, τα οποία τα συναντάμε σε διάφορους χρωματισμούς (πορτοκαλί, ροζ, κίτρινο και λευκό), την κάνουν να ξεχωρίζει. Μπορούμε να την τοποθετήσουμε σε γλάστρες στο μπαλκόνι αλλά και σε παρτέρια στον κήπο.

λουλούδι ζέρμπερας

Λουλούδι ζέρμπερας

Γεράνι

Σε όποια αυλή ή μπαλκόνι κι αν κοιτάξουμε, αποκλείεται να μην συναντήσουμε τα γεράνια. Τοποθετούνται σχεδόν παντού, στη βεράντα μας, στον κήπο μας και φυσικά στο μπαλκόνι μας. Τα λουλούδια του μας χαρίζουν πολύ όμορφα χρώματα όπως μωβ, κίτρινο, λευκό κ.α.

Γεράνια σε μπαλκόνι

Γεράνια σε μπαλκόνι

Βιολέτα

Στη λίστα αυτή, δεν θα μπορούσαμε να μην συμπεριλάβουμε τις βιολέτες. Χαρακτηριστικό τους, το απίστευτο άρωμα που μας χαρίζουν όταν αναπτύσσονται. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι χρειάζεται πολύ ήλιο για να έχει μεγάλη ανθοφορία. 

βιολέτα σε κρεμαστή γλάστρα

Βιολέτα σε κρεμαστή γλάστρα

Πανσές

Θα κλείσουμε την ενδεικτική αυτή λίστα με τους πανσέδες. Θεωρείται από τα δημοφιλέστερα ανοιξιάτικα λουλούδια και υπάρχουν πολλές μονόχρωμες αλλά και πολύχρωμες ποικιλίες. Μπορούμε να τους τοποθετήσουμε στον κήπο και στο μπαλκόνι μας.

ανθοφορία Πανσέ

Ανθοφορία πανσέ

Σίγουρα, υπάρχουν αμέτρητα λουλούδια που μπορούμε να επιλέξουμε αυτή την απίστευτη εποχή του χρόνου. Τολμήστε λοιπόν, κι επιλέξτε λουλούδια που σας αρέσουν, ομορφαίνοντας πολύ εύκολα τον χώρο σας με έντονα χρώματα.